Witam koledzy

Opisze skrótowo problem. Mam 12 wyświetlaczy 7 segmentowych na których się wyświetlają rożne dane. Ostatnio chciałem dopiąć moduł bezprzewodowy (na który wcześniej przewidziałem miejsce) jednakże na początku miałem problem z wykryciem modułów a teraz z transmisją. Po utworzeniu czystego projektu (jeden na nadawanie drugi na odbiór) i skleceniu na szybko na płytce testowej tych projektów (tylko atmega + rfm73) okazało sie ze oba moduły działają prawidłowo.
Nie działaja w docelowych urządzeniach, podobno rfm73 może sie kłócić z SPI sprzętowym gdzie mam 74HC595 gdyz, moduły radiowe są przystosowane do pracy z programowym SPI. Problem w tym ze rejestry przesuwne i rfm73 mam na tych samych pinach bo chciałem wszystko sterować sprzętowym SPI. Tylko piny CE i CSN mam na osobnych pinach.
Zauważyłem ze nie wystarczy wyrzucić inicjalizacji sprzętowego spi, trzeba jeszcze zakomentowac konfiguracje przerwania (multipleksowanie) - dopiero wtedy jest poprawna transmisja. Pytanie brzmi czy da sie jakos programowo to pogodzić wszystko? Miałem pomysł aby przez cały czas normalnie sobie multipleksowac a na czas odbioru wyłaczac sprzetowe spi i przerwania, niestety nie zadziałało to. Cos jeszcze musi byc innego. Poniżej wstawiam kody jakie mam obecnie.
Nadajnik:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Odbiornik:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Nadmienię ze multipleksowanie i odbiór innych danych jest prawidłowy - mam problem tylko z rfm73. Tak jak powiedziałem na czystych projektach transmisja jest wporzadku. Jesli chodzi o rfm73 to odbiornik ma za zadanie wyświetlać na 10 wyświetlaczu tą cyfre która odbierze z nadajnika. W obecnym stanie wyświetlacz 10 pokazuje "0" czyli nic nie odbiera, moduły są prawidłowo wykrywane co sygnalizuje zaświecona dioda w kazdym ukladzie.