Witam serdecznie,
Drodzy koledzy ! Jakiś czas zastanawiam się jak zrobić zapis tablicy złożonej ze struktur (obiektów z jednej struktury) do pamięci eeprom Atmegi2560. Znalazłem kilka tematów na tym forum, które rzeczowo opowiadają nt. zapisu do eeprom jednak w 99% były to próby zapisania jedynie pojedynczego obiektu - co mnie się tez udało, mnie zależy jednak na zapisie np. 10 obiektow. Znalazłem kawałek kodu napisanego przez kolegę Sunriver-a, w którymś z tematów nt. EEPROMU zastosowałem je w ten sposób:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Dodałem zmienną i jako parametr funkcji w nadziei, że w ten sposób coś uda się zrobić i ku mojemu wielkiemu zaskoczeniu...Cos działa

. Konsola wypluwa mi takie wartości:
Kod:
Zapisuje probki do tablicy w RAM
Zapisuje strukturę do EEPROM
Wypisuję probki z EEPROM
255
0
2
3
4
5
6
1
0
0
Wcześniej zapełniłem te struktury (dokładniej zmienną dana) wartościami od 0 do 9 (odpowiadającymi ilości obiektów ze struktury). Jak widać wypisuje wartości ale bardziej losowo niz uporządkowanie. Tutaj moje pytanie: Co robię źle i gdzie źle myślę. Prosze o pomoc.
Czy nikt nie spotkał się z tym problemem ? Moje próby nadal nie spotkały dobrego rozwiązania dlatego ponawiam prośbę o pomoc.