squeez --> ja np ciebie dobrze rozumiem i nie mam nic przeciwko temu co mówisz - bo to też może być oczywiste.....
jednak ... ja podobnie jak rezasurmar (tu każdy przecież może wyrazić swój pogląd) .... nawet jako początkujący, wolałbym mieć oscyloskop analogowy nawet niższych parametrów niż jednak co by nie mówić w porównaniu nawet do takiego oscyloskopu - "zabawkę" z AVT niestety
..... Wcale nie trzeba być zaraz jakimś profesjonalistą żeby kupić sobie taki analogowy tańszy oscyloskop .... Powiem więcej - moim zdaniem właśnie początkująca osoba będzie miała 100x więcej problemów z takim kitem AVT nie tylko dlatego że jakość nie powala .... ale także dlatego że wprowadzony jest dodatkowy czynnik który może spowodować że coś się nie uda w montażu, składaniu, działaniu itp ..... i na końcu pieniążki z trudem poskładane i uzbierane pójdą się rąbać
A oscyl analogowy nawet gorszy będzie od razu i zawsze działał - nie mówiąc już o 100x większej jakości i precyzji pomiarów niż taka zabawka.
Zresztą fajnie że nastała era oscyloskopów cyfrowych bo tak jak i w telewizorach
teraz lampowca można kupić już bardzo tanio .... a o ile TV lampowy raczej trafia na śmietnik i nikt go dzisiaj nie kupi to jednak lampowy oscyl to nadal dobra rzecz dla początkującego i to w końcu w zasięgu nawet przy skromnym budżecie
www.youtube.com/mirekk36 ]