Poniewaz jestem nie edukowalny i pisze moje posty bez pl liter
do tego bez interpunkcji zastepuja ja enterami
na dokladke posty sa chaotyczne i zawieraja bledy postanowilem sobie ze przcupne w lochu tak aby za bardzo nie draznic moderatorow i oszczedzic im pracy w przenoszeniu smiecia do lochu
czytajac ten watek pamietaj ze narazasz sie na stres
pocieszajace jest ze gorzej juz nie bedzie
wszystko dla tego ze cierpie na brak czasu a czasem mam cisnienie coby cos uzewnetrznic
a i dotykowa klawiatura sprawy nie ulatwia
na poczatek sprawa obudowy do programatora usbasp oferowanego przez atnel
po konsultacjach z mirkiem dowiedzialem sie ze plytka zostala zwymiarowana pod obudowe od czytnika kart
troche mi bylo szkoda kupowac czytnik bo wiem ze mialbym dylemat czy programator czy czytnik ma miec obudowe
dopasowalem wiec cos co w moim sklepiku mialo symbol z43
obuwowa byla dostepna w 3 kolorach
czarnym nie przezroczystym
czerwonym i niebieskim polprzezroczystym
cena 2 zl z haczykiem
urzadzenie daje sie wcisnac w obuwowe na styk
tzn trzeba uzyc jak to pan sprzedawca stwierdzil frezarki
no to ja uzylem recznej frezarki w postaci kpl iglakow
trzeba wypilowac miejsce na zlacza usb i kanda, oraz nalezy spilowac scianki obudowy tak aby weszla plytka bo jest z deka za szeroka
szczeline od strony zlacza kanda nalezy wypilowac prawie do samego konca uwazajac aby nie podrapac pod sam koniec dna
po wlozeniu programatora okazalo sie ze przeszkadza jumper od zasilania wywiercilem wiec w denku obudowy zaglebienie tak aby nie przewiercic otworu na wylot
po takim potraktowaniu wkladamy plytke i zakrywamy wieczkiem
nalezy podpilowac boki obudowy tak aby plytka jej nie rozpychala inaczej wieczko bedzie wypadac (a tak siedzi na wcisk)