W powyższym kodzie, który umieściłem zmieniłem wzór na UBRR( z forum p Mirka).
Nie wiem dlaczego było coś nie tak, na szybko wziąłem kalkulator, błąd nie przekraczał 2%. W wolnej chwili na pewno to zgłębię i podzielę się wnioskami.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Wszystko ruszyło. Póki co nie wsadzam schematu połączeń, na razie układ jest ubogi. Na płytce nie mam nawet kondensatorów filtrujących, przy zapalaniu diod nie są chyba aż tak konieczne.
Ale jest oczywiście jedno ale
Po połączeniu z modułem bluetooth świeci się dioda na OUTPUT2 (L293D), który jest sterowany przez PC1. Czy to może wynikać z faktu, że coś tam w buforze zostaje? Przecież zgodnie z kodem , który wcześniej zamieściłem obydwie diody powinny się zapalać przy starcie programu i czekać na to co przyjdzie z uarta (tak się dzieje przy niepodłączonym btm, tzn obydwie są zapalone) Jak pózniej wciskam klawisze na telefonie to pięknie się zmieniają i jest ok, tylko problem przy samej inicjalizacji- świeci się tylko jedna. Tak jakby program zaczynał działanie od : if(input=='2')