ale ja też przyznam - że to nader śmiała propozycja pytanie
.... aż tak to chyba nie można - tak mi się wydaje.
Dział Rybny zresztą powstał w celu pomocy w ramach nauki programowania .... ale żeby już zrobić za kogoś całe urządzenie ? .... to troszeczkę tak mi się wydaje przesada - ale nie urażaj się kolego autorze tego wątku. To tylko taka luźna uwaga.
A poza tym sam widzisz, że i tak otrzymałeś (aż się zdziwiłem) .... sporą pomoc i linki - a na końcu sam dostrzegasz że i tak nic ci nie pasuje ... no aż tak to nie można - żeby wszyscy napisali mi i program i jeszcze schemat i nawet płytkę PCB zaprojektowali ....
przecież to sama radość i chyba najważniejsza przyjemność z naszego hobby że można sobie to robić we własnym zakresie - tak jak się nam podoba, wg własnego uznania itp .... przynajmniej ja tak mam .... zawsze tak miałem - a wy panowie ?
więc myślę że tym wątkiem niechcący rozpoczęliśmy ale i zakończyliśmy na zawsze prośby o to aby ktoś komuś zaprojektował od podstaw urządzenie od podstaw
owszem o szczegóły - jak coś tam zrobić - jak sobie poradzić z czymś - JAK NAJBARDZIEJ MOŻNA i wręcz należy tu pisać - ale żeby było widać wkład własnej pracy oraz to że pytający po prostu zaciął się na czymś i nie może przejść, poradzić sobie z czymś
przykład ? niedawno zdaje się kolega wireless pytał (choć nawet nie pamiętam czy w tym dziale) o to jak sobie poradzić z kasowaniem przelotek na PCB .... i strasznie szybko otrzymał wiele podpowiedzi - a widać, że sam stara się ładnie od podstaw iść w tym wszystkim, że uczy się i to szybko nawiasem mówiąc - projektować
..... to jest GŁÓWNY CEL tego działu NAUKA WŁASNA - a nie "zrób coś za mnie bo ja nie umiem i nie chce mi się nawet spróbować" OK ?
więc wojkas3 - do DZIAŁA - proponuję - zacznij projekt - i po drodze spokojnie pytaj - nawet już na etapie schematu .... zobacz ile jest już postów na tym forum, gdzie ludzie tworzą schemat i pokazują go - pytają o ocenę, o porady itp - to jest DROGA .... a my wszyscy na pewno wtedy Tobie w tym pomożemy - rozumiesz ? to jest CEL.
www.youtube.com/mirekk36 ]