Po konsultacji na czacie z szanownym "
kolegą " postanowiłem zamieścić tu post.
Proszę o pomoc w rozszerzeniu możliwości kodu do maximum.
Jednocześnie proszę o nie zaśmiecanie tego wątku nie merytorycznymi tekstami ( cyt. mirekk36 "malkontentom" dziękuje proszę wyłączyć monitor )
Potrzebuje pomocy w tłumaczeniu pdf. [ z chłopskiego na nasze ]. Zauważycie zapewne po rozmiarze projektu, że trudno ogarnąć wszystkie zagadnienia i łatwo coś przeoczyć.
A teraz opis projektu:
Tworze automatyczny timer, na początek dla Atmega32 ( F_CPU ==
JAKIE TAM CHCECIE ) napisałem większość kodu ( kilka pomysłów zaczerpnąłem z kodów gdzieś-kiedyś spotkanych ).
Jeśli ktoś pozna swoje fragmenty będę wdzięczny za wskazanie (umieszczę wtedy odpowiednie adnotacje ).
Jest sporo do poprawienia ( wersja ROBOCZA
)
ale w danej chwili dokończone kody w 100% sprawne
Zacznijmy od początku
a na początku było
archiwum zip
Załącznik:
Timery_Forum.zip
main.c
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Teraz czas na wspólną konfiguracje i 2 pliki w pod-folderze Timery
Timer.h
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
I taki sam obszerny
Timer.c
język c
A w nim Folder Timer0 i to tam znajduje się automat w postaci 2 plików
Timer0.h
język c
No i wsiadamy do kombajnu ( jeśli coś będzie nie tak z formatowaniem kodu to przepraszam mogę nad nim nie zapanować po wklejeniu )
Timer0.c
język c
Dobrnęliśmy na razie do końca życzę miłej analizy