Witam mam procesor AT89c51RD2 oraz moduł WIFI Atnel który bardzo ładnie działa w trybie transparentnym.To znaczy bez problemu mogę przesyłać dane po RS232 w obie z strony. Sprawdzałem to na terminalu. Mam jednak problem z trybem TCP SERWER - czyli chciałbym wysłać z procka stronę do przeglądarki. Gdy ustawie moduł jak należy adresy porty itd. i próbuje w przeglądarce wpisać adres modułu to jest 192.168.1.25:8899 w procesorze odbieram zapytanie GET.... . i wysyłam z procesora po RS232 HTTP/1.0 200 OK potem zamiast\r i \n odpowiedniki w hexie (programuje w BASCOM). dalej Content-Type: text/html potem znów odpowiedniki \r i \n Pragma: no-cache i dwa komplety \r i \n - w hex. Po czym rozumiem ze od razu powinienem wysłać zawartość strony którą chce przesłać do przeglądarki czyli na przyklad <html><body> Moj Napis </body></html>? Gdy tak zrobię powinienem otrzymać w przeglądarce napis - Moj Napis a otrzymuje wszystko czyli <html><body> Moj Napis </body></html>
Tak jakby w przeglądarce zamiast strony wyświetlał się cały kod XML. Nie wiem dlaczego tak się dzieje:(
Bedę wdzięczny za każde wskazówki.
Pozdrawiam
|