Witam, i znowu muszę prosić Was o pomoc. Uwierzcie, że jest mi naprawdę wstyd, że co nie ruszę to od razu ląduje na forum bo nie działa. Wiem, że głownie problem leży po mojej stronie, gdybym cierpliwie podszedł i starał się lepiej zrozumieć to może byłoby inaczej. Otóż testuje taki program z uartem, pozwolę sobie go wstawić :
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Niestety program nie działa, a na terminalu pojawiają się krzaki. Zmieniłem w bibliotece prędkość na 9600, taktowanie w Atmedze32 mam nastawione na 8Mhz.
Dodam jeszcze, że korzystając z bibliotek z bb do uarta komunikacja działa. W bibliotece, w przerwaniu po data=UDR; wstawiłem UDR=data; i to co wpisuje na terminalu ładnie pojawia się jako odpowiedź.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Ale to wszystko w bibliotece z bb. Natomiast poszerzona biblioteka z GB nie działa, również zrobiłem to echo w procku, jednak to co wpisuje w terminalu to jest odzew całkiem inny (np. wpisuje w a pojawia się |) .
Fajnie byłoby gdyby mi ktoś coś podpowiedział, a wiem że tak będzie bo forumowicze już nie raz mi pomogli. Tylko trochę mi głupio naprawdę , ciągle prosić a nic nie dawać.