Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 22 lut 2025, o 21:30

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 6 kwi 2015, o 15:07 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Mam problem który doprowadza mnie do białej gorączki. Nie potrafię znaleźć błędu w kodzie - pomimo że sprawdzam go już ponad 10 razy z poradnikami Mirka. Jak wpiszę imię w formularzu to powrotna strona prawidłowo wpisze imię w wyznaczonym polu oraz wie. Natomiast jak kliknę "wyslij" bez wpisania imienia to wyświetla mi coś takiego " Ostatnio stronę odwiedził(-a): wiek=mniej od 18 HTTP/1.0 wiek: ". W którym miejscu mam błąd ?.
W załaczeniu "podejrzane kody" kilkakrotnie przeglądane - al wiadomo ze ten kto pisze to zazwyczaj nie widzi błądu.
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

oraz
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

Screny:

ObrazekObrazek

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 6 kwi 2015, o 22:16 
Użytkownik

W kodzie nie znajdziesz błędu, bo go tam po prostu nie ma. Wszystko działa prawidłowo. Ggdy nie wpiszesz imienia to wpisywane są kolejne dane z bufora buf czyli wiek... itd. Aby tak się nie działo to możesz dodać np kolejnego if'a, który będzie sprawdzał czy imię przypadkiem nie jest równe "wiek...", jeśli tak no to wyświetl odpowiedni komunikat (stronkę). Zobacz jak to jest u mnie (link w podpisie). Myślę, że sobie teraz z tym poradzisz, jeśli nie to daj znać, pomogę.

PostNapisane: 6 kwi 2015, o 22:48 
Użytkownik

Zbananowany użytkownik

Jutro powalczę z tym bo dziś to już za późno. Chyba w poradniku Mirek mówi o wyświetleniu " ---". A kod wpisałem na podstawie poradnika. Co ciekawe - pisałem go dla wprawy kilka razy i tak mi sie wydaje że na początku działało to prawidłowo ( tylko coś popsułem a nie wiem co :evil: )

Strefa czasowa: UTC + 1