Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 27 sty 2021, o 07:05


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 9 paź 2020, o 12:35 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 27 lip 2018
Posty: 12
Pomógł: 0

Witam,

potrzebuję kupić jakiś sterownik silników krokowych do CNC.
Chodzi mi o jakąś płytkę z TB6560 czy coś podobnego.

Silniki są to krokowe na napięcie 6,3V i prąd max 1,5A
potrzebuję sterowania 4szt silników (oś X ma dwa silniki i chodzą równocześnie) jak nie ma możliwości na 4 silniki to jakoś sobie poradzę, wlutuje się pod sygnał i dodam pojedynczy sterownik silnika krokowego

koniecznie potrzebuję wyjścia sterowania prędkością wrzeciona. Wrzeciono jest sterowane z falownika

3 krańcówki

komunikacja przez USB

program to match3 chyba że zna ktoś jakiś lepszy darmowy



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 9 paź 2020, o 12:44 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 23 sty 2014
Posty: 1038
Pomógł: 73

https://www.cs-lab.eu/sklep/csmioip-m-4 ... onnectors/



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 9 paź 2020, o 17:05 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 27 lip 2018
Posty: 12
Pomógł: 0

A taniej się nie da ? Nie chce gotowego urządzenia tylko płyte główną. Znalazłem dużo takich po 80-300zł tylko z wrzecionem sterowanym przekaźnikiem. A potrzebuję sterować prędkością wrzeciona od 0-100%. Może być nawet na lpt najwyżej użyję przejściówki. I 3 silniki mi wystarczą



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 13 paź 2020, o 23:59 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 23 sty 2014
Posty: 1038
Pomógł: 73

dudus napisał(a):
A taniej się nie da ? Nie chce gotowego urządzenia tylko płyte główną. Znalazłem dużo takich po 80-300zł tylko z wrzecionem sterowanym przekaźnikiem. A potrzebuję sterować prędkością wrzeciona od 0-100%. Może być nawet na lpt najwyżej użyję przejściówki. I 3 silniki mi wystarczą


Może da się taniej, podrzuciłem to co jest pewne i wiem że działa :)



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 14 paź 2020, o 07:32 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 08 mar 2014
Posty: 371
Lokalizacja: Głogów
Pomógł: 10

arduino i ramps 1.04 np.
Do tego możesz raspberry i monitor, wtedy nie potrzebujesz nawet komputera :)
Ja mam tak zrobione i do prac hobbystycznych nic więcej nie trzeba.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 14 paź 2020, o 20:25 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 lip 2013
Posty: 2303
Pomógł: 111

Popatrz na płytę Skr v.1.4. Do tego drivery krokowców i masz full wypas.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO