ATNEL tech-forum
https://forum.atnel.pl/

Problem z ECLIPSE 2020 -NIE MOŻNA WYBRAĆ MIKROKONTROLERA
https://forum.atnel.pl/topic23443.html
Strona 1 z 1

Autor:  RadekB86 [ 18 lis 2020, o 18:09 ]
Tytuł:  Problem z ECLIPSE 2020 -NIE MOŻNA WYBRAĆ MIKROKONTROLERA

Dziś odpalam sobie eclips2020 idee i nagle nie wiem skąd pojawił się jakiś dziwny problem hmm
nic nie kombinowałem i nie wiem dlaczego nie mogę zmienić żadnego procesora ?
SYSTEM NA KTÓRYM PRACUJĘ TO WINDOWS 10 !!!
Coś nie tak z toolchainem?
Obrazek

Autor:  Misiek_86 [ 18 lis 2020, o 19:09 ]
Tytuł:  Re: Problem z ECLIPSE 2020 -NIE MOŻNA WYBRAĆ MIKROKONTROLERA

@RadekB86: Podmień na toolchain z Mkclipse, oraz pokaż zakładkę:
Preferences>AVR>Paths

//edit:
Antywirus nie zablokował?

Autor:  RadekB86 [ 18 lis 2020, o 19:29 ]
Tytuł:  Re: Problem z ECLIPSE 2020 -NIE MOŻNA WYBRAĆ MIKROKONTROLERA

Obrazek

Już poprawiłem ścieżki do folderów tylko dlaczego to się zpierniczyło ktoś wie :)

Jeszcze zapytam co jest tym żółtym trójkątem?

Autor:  Misiek_86 [ 18 lis 2020, o 19:32 ]
Tytuł:  Re: Problem z ECLIPSE 2020 -NIE MOŻNA WYBRAĆ MIKROKONTROLERA

Jak widzisz masz błąd z dostępem do toolchain. Ustaw odpowiednio ścieżki do niego, najlepiej kliknij na każdą nazwę i dać Rescan zobaczyć gdzie domyślnie był toolchain i tam przekopiować tego z mkclipse. Ewentualnie zgadajmy się, włączymy TeamViewer i pomogę ogarnąć

Autor:  RadekB86 [ 18 lis 2020, o 20:31 ]
Tytuł:  Re: Problem z ECLIPSE 2020 -NIE MOŻNA WYBRAĆ MIKROKONTROLERA

Jeszcze zapytam przy okazji dlaczego tak się dzieje że wszystko się dobrze kompiluje a podkreśla mi na biało linijki
Obrazek

Autor:  P3ndz3l3k [ 18 lis 2020, o 21:41 ]
Tytuł:  Re: Problem z ECLIPSE 2020 -NIE MOŻNA WYBRAĆ MIKROKONTROLERA

Spróbuj w projekcie zmienić rodzaj procka na jakikolwiek inny zrób Clean
i kompilację a następnie jeszcze raz zmień procka tym razem na właściwy i jeszcze raz Clean projektu.
Ja tak samo miałem ostatnio i to pomogło.

Autor:  mirekk36 [ 18 lis 2020, o 22:30 ]
Tytuł:  Re: Problem z ECLIPSE 2020 -NIE MOŻNA WYBRAĆ MIKROKONTROLERA

naprawa indeksów - temat wielokrotnie wałkowany, tak samo jak wałkowany temat - export/import i po problemie ;)

Strona 1 z 1 Strefa czasowa: UTC + 1
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
https://www.phpbb.com/