Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 2 cze 2020, o 13:06


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 20 sty 2019, o 16:05 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 paź 2011
Posty: 8758
Pomógł: 336

jak w tytule , najchętniej zamienię na :
NUCLEO-F103RB lub
NUCLEO-F302R8 lub
STM32F3DISCOVERY

ew sprzedam w cenie 100pln ale niechętnie wole wymienić na coś co zalega wam w szufladzie :)
oczywiście jeśli macie inne propozycje proszę pisać :)

albo kupić na ebayu https://www.ebay.pl/sch/i.html?_odkw=m1 ... d&_sacat=0


A teraz co nieco o samej płytce Ethernut v.1.3 rev H

Obrazek

na fotce to ta czerwona :)
Pełna specyfikacja dostępna jest tutaj : http://www.ethernut.de/en/hardware/enut1/index.html

w skrócie ...

To 4 warstwowa płytka zaprojektowana specjalnie pod system NutOS dla AVR
oparta o mikrokontroler ATmeg128, posiada port RS232 i 10Mbps Ethernet na układzie RTL8019AS.
Zawiera też dodatkową pamięć SRAM 32K. Złacze ISP i JTAG.

W dobie urządzeń typu IOT stanowić może dla was łatwy start w ethernet , a także idealną bazę do projektów
umożliwiając wyjście z konwencjonalnego sposobu programowania i poznanie zasad pisania programu pod
kontrolą systemu RTOS.

_________________
[b]San Escobar! Patria mia! Tu eres como la salud.[/b]



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lut 2019, o 14:26 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 paź 2011
Posty: 8758
Pomógł: 336

a dla chętnego na Ethernuta dorzucę trochę ATMeg .... nowych :)

2x Mega 8 tqfp
2x Mega 168 dip28
1x Mega 162 dip40

bo zalegają a nie będę ich używał ....

_________________
[b]San Escobar! Patria mia! Tu eres como la salud.[/b]



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lut 2019, o 15:44 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 08 mar 2014
Posty: 357
Lokalizacja: Głogów
Pomógł: 9

Posiadam NUCLEO-F103RB którym trochę się bawiłem ale chętnie wymienię na coś innego. Niestety nie mam opakowania ani dokumentacji. Płytka jest sprawna, dolutowałęm kwarc 8MHz.
Jeśli nadal aktualne to jestem zainteresowany



Góra
 Zobacz profil  
 
PostNapisane: 2 lut 2019, o 17:25 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 paź 2011
Posty: 8758
Pomógł: 336

niema problemu mi pasuje :)

poszło info na PW

_________________
[b]San Escobar! Patria mia! Tu eres como la salud.[/b]



Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO