Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 24 lut 2025, o 12:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 sie 2015, o 15:54 
Użytkownik

Mam do sprzedania pozostałości po robieniu płytek pcb i do termotransferu i metody fotochemicznej:

1. Positiv 20 sprej 200ml , użyty na spryskanie może 4-5 płytek. Praktycznie pełny, trochę brudny:
    Obrazek
    Cena: 30zł
  2. Kyocera mita fs1010 solidna drukarka z niedawno wymienianym tonerem regenerowanym wysokiej jakości, dobry do termotransferu. Zrobiłem na nim max 5 płytek wyszły idealnie. Status page pokazuje nadal 100% tonera. Przebieg 12k, bęben jest minimalnie uszkodzony, ale nie przeszkadza to w wykonywaniu płytek pcb. Jest minimalnie brudna i przednia klapka do wkładania papieru się minimalnie zacina. Wraz z papierem kredowym lub folią i laminat można kupić wszystko do robienia płytek :) .Wygląd:
    ObrazekObrazekObrazek
    Cena razem z tonerem: 100zł
  3. Folia światłoczuła do wykonywania płytek pcb 46cm x około 2,5m zużyłem jej trochę nie jest już mi potrzebna. Nie robiłem zdjęcia, bo wiadomo jak wygląda, a nie chciałem jej nie potrzebnie naświetlać.
    Cena: 15zł
  4. Folia światłoczuła soldermaska 40cm x około 80-90cm mało używałem. Nie robiłem zdjęcia, bo wiadomo jak wygląda, a nie chciałem jej nie potrzebnie naświetlać.
    Cena: 35zł
  5. Laminat fr4 1 i 2 stronny o wymiarach: 19x15, 15x13, 26x16 (minimalnie nacięty), 31x19 - jednostronne i 23x10.5, 15x10.5 (minimalnie nacięty) - dwustronne. Wszystkie o grubości 1,5mm.
    Obrazek
    Cena: 10zł za cały laminat
  6. Papier kredowy matowy i błyszczący, gramatura 115g/m^2 opakowania po 100szt, użyłem z każdego max po 10-20szt.
    Obrazek
    Cena za matowy i błyszczący: 15zł
  7. Folia TES200 Sprawi, że twoja praca z nią będzie przyjemnością! :mrgreen: Dobra do termotransferu, mam 3szt, ale jak ktoś jest zainteresowany to powinienem znaleźć jeszcze 10 sztuk.
    Obrazek
    Cena za arkusz: 2zł
  8. Silnik do laminatora Lervia KH4410 laminator był mało używany z tym silnikiem, a troszkę go popsułem w inny sposób :mrgreen: .
    ObrazekObrazek
    Cena: 10 zł
  9. Zestaw startowy AVT3500 bez wyświetlacza LCD, LED mam. Płytka jest w całości zlutowana, wszystko w niej działa. Brakuje w niej kwarcu 4Mhz, nie mam takiego akurat, ale mogę dolutować 8, 12, 16, 20, 24 tylko nie wszystkie razem :mrgreen: .
    Obrazek
    Cena: 50 zł

Najchętniej wyślę to Pocztą Polską. W razie pytań PW.

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 sie 2015, o 17:03 
Użytkownik

Biorę poz 3 i 5.

PostNapisane: 18 sie 2015, o 21:29 
Nowy

Ja biorę Positiv 20

PostNapisane: 18 sie 2015, o 21:44 
Użytkownik

to ja poproszę 8 :)

PostNapisane: 31 sie 2015, o 14:31 
Użytkownik

Pozycje 2, 4, 6, 7, 9 nadal aktualne. Ponadto mam jeszcze niepotrzebne nity do wykonywania przelotek w pcb firmy BUNGARD o fi wewnętrznej 1mm i zewnętrznej 1,4mm, zostało mi ich dokładnie tyle:
Obrazek :D

Cena jaka by mnie interesowała to 15zł.

Strefa czasowa: UTC + 1