Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 24 lis 2024, o 19:44

Strefa czasowa: UTC + 1

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 14 gru 2014, o 22:01 
Użytkownik

Witam i od razu zacznę o co mi chodzi mam takie małe spostrzerzenie a może i pytanie. Co sądzicie na temat tzw. handlu wymiennego w sklepie Atnel. Już piszę o co mi chodzi a mianowicie kupuje ktoś programator w sklepie Atnel i dostaje licencję na mkvcalculator o wartości 45 zł gratis. Dokupuje sobie bootloader i już ma dwa programy. Następnie po czasie kupuje zestaw startowy do którego też w gratisie dostaje 2 licencje na te dwa programy. Czy w takim przypadku jest albo może będzie możliwość wymiany tych kolejnych licencji na inny towar np. konwenterów do atmegi lub attiny w tej samej cenie. Oczywiście to wszystko zależy od właściciela i najlepiej jakby to On się na ten temat wypowiedział lub ktoś w Jego imieniu.

pozdrawiam Piotr

PostNapisane: 14 gru 2014, o 22:33 
Moderator

piotrekwoj1 napisał(a):
Oczywiście to wszystko zależy od właściciela i najlepiej jakby to On się na ten temat wypowiedział lub ktoś w Jego imieniu.

Gdyby tak miało być to musiałbym w trymiga bankructwo ogłosić - albo dopłacać do towarów.

Już od dawna to mówię i przypominam - licencje programów są dodawane GRATIS do naszych produktów elektronicznych z uwagi na dwie rzeczy:

1. wysokie koszty ich produkcji
2. jako wsparcie firmy dla klienta

nie można więc zgłosić się do sklepu i powiedzieć np, że "ja już mam MkBootloader, MkAvrCalculator i PixelFactory, więc teraz poproszę programator ATB-USBASP za darmo albo z małą dopłatą dla mnie ....

nie nie nie - nie ma takiej opcji

proszę docenić te DWA PUNKTY które napisałem wyżej. Bo niestety nigdy nie było - nie ma i nie będzie żadnego handlu wymiennego w sklepie Atnel :( przykro mi

zasady są już dość dawno jasno opisane - a co jakiś czas zdarzają się i tak klienci którzy wpadają na takie pomysły

PostNapisane: 15 gru 2014, o 05:08 
Użytkownik

Faktycznie ma Pan rację Panie Mirku koszt wyprodukowania programatora jest dużo wyższy niż koszty licencji. Przepraszam za moje wygłupienie się najlepiej jak post pójdzie do kosza.

PostNapisane: 15 gru 2014, o 08:17 
Moderator

piotrekwoj1 napisał(a):
Przepraszam za moje wygłupienie się najlepiej jak post pójdzie do kosza.

Nie spokojnie - niech to może zostanie - to będzie jakąś podpowiedzią dla innych osób. Ja nie pisałem tego wyżej z jakąś złością - po prostu chciałem dokładnie wyjaśnić jak to jest bo jak wspominałem - pytania tego typu co jakiś czas się powtarzają do mnie czy to w mailach czy w telefonach itp ... Więc nic takiego się nie stało - a może jeszcze inne osoby przy okazji to zauważą i przeczytają

Utwórz nowy wątek Ten wątek jest zablokowany. Nie możesz w nim pisać ani edytować postów.  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1