Witam kolegów serdecznie!
Przepraszam za dłuższy czas nieobecności, ale sami rozumiecie matura, roboty co nie miara. Na szczęście egzaminy pisemne już się zakończyły (6 egzaminów w jednym tygodniu, lepiej nie wspominać o ludziach, którzy tak rozważnie układają terminarz maturalny...), tylko 2 ustne zostały, ale to tam ciul z nimi

Koniec końców jest taki, że wracam na forum.
Dzisiaj pogoda nie za dobra

Więc czas na krótką refleksję i opowieść o wczorajszym dniu.
Mianowicie, wczoraj w moim mieście odbyło się rozdanie nagród konkursu informatycznego. Nie chwaląc się zająłem pierwsze miejsce w kategorii programów użytkowych. Nagrodą było 150 zł oraz ekran dotykowy.
http://www.tme.eu/pl/details/mikroe-1429/zestawy-uruchomieniowe-pozostale/mikroelektronika/connecteve/#Fundatorem nagród była znana nam wszystkim hurtownia części elektronicznych TME.
Postanowiłem razem z wami otworzyć to zacne cudeńko

Jednak moje doświadczenie z elektroniką cyfrową jest mizerne. Ten ekran jest motywacją do zakupienia książki p. Mirka (do którego to zakupu zabieram się pół roku, ale wiecie, portfel licealisty jest niezbyt pełny

) i w końcu wzięcia się za naukę. Teraz czasu jest, wiec myślę, że będzie fajnie

Zanim wykorzystam ten ekran minie sporo czasu, jednak nie mogłem się oprzeć podzieleniu się moją radością z Wami

Macie może jakieś sugestie dotyczące owego sprzętu? Ktoś pracował z nim?

Wyrażajcie swoje opinie

W pudełku jest dołączona płyta z wersją demo programu do obiektowego tworzenia oprogramowania wyświetlacza - szczerze mówiąc, nie wiem co to jeszcze jest, bo nie odpalałem, mówię co jest napisane