Koledzy, właśnie o coś takiego jak hamachi mi chodzi. Nawet ma wbudowany mirror TCP. Tylko, że ja bym chciał móc wysyłać też pakiety z telefonu np, a tam już hamachi nie zainstaluję...
Napisałem już taki program w C++ Builder.
Wysyłam do niego text na jakiś tam port, a program odsyła to samo do każdego podłączonego klienta TCP oprócz nadawcy.
Sprawa byłaby prosta, gdybym miał zewnętrzne, publiczne ip z odblokowanymi portami. Wiem, że w neostradzie, czy jakiś światłowodowych liniach coś takiego jest, ale no ja nie mam takich bajerów
------------------------ [ Dodano po: 5 minutach ]A jeśli chodzi o zabawę lokalną, to właśnie o to chodzi, żebym mógł coś zrobić zdalnie

Lokalnie mam już to opanowane
------------------------ [ Dodano po: 15 minutach ]Poza tym kolejny problem przy HTTP, jeśli np. chciałbym przez to sterować jakimś światłem czy coś. Wtedy muszę odpytywać serwer HTTP co jakiś czas, no i albo będę cały czas generował ruch co sekundę, albo będę miał duże opóźnienie.
Przy połączeniu TCP bym po prostu cały czas nasłuchiwał co tam ma mi serwer do powiedzenia