Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki

Teraz jest 23 sty 2025, o 21:25

Strefa czasowa: UTC + 1

Autor Wiadomość
PostNapisane: 15 maja 2017, o 08:09 
Użytkownik

Czy znacie może jakieś skuteczne słuchawki wyciszające? Pracuję w dość dużym pomieszczeniu z kilkoma osobami i zawsze ktoś z kimś rozmawia. Mam taki kłopot, że szybko się rozkojarzam i nie mogę skupić na pracy gdy ktoś rozmawia obok. Wymyśliłem sobie, że rozwiązaniem będą słuchawki wyciszające. Zacząłem przeszukiwać internet w poszukiwaniu słuchawek z ANC (aktywna redukcją hałasu) ale dotarłem do informacji, że ANC znakomicie radzi sobie z hałasem o niskim pasmie, nie koniecznie z głosami innych ludzi (rozmów). Dlatego zwracam się z prośbą o podpowiedź, czy macie coś sprawdzonego? Takie (dobre) słuchawki są już sporym wydatkiem i nie mogę sobie pozwolić na eksperymenty.
A cha dodam jeszcze, że zależy mi na wyciszeniu i ciszy nie na słuchaniu muzyki która "zakryje" hałas z zewnątrz. Muzyki słucham gdy lubię a gdy pracuję muszę, lubię, chcę mieć ciszę aby się skupić. Wszelkie sugestię mile widziane :-) i o ile to możliwe preferuje nauszne jakoś te dokanałowe wkładane do ucha nie do końca mi leżą, boje się że dźgnę się w oko :lol:

Z góry dzięki.

ad.
Peltory testowałem, dobrze tłumią hałas ale nie rozmowy.

cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 15 maja 2017, o 14:14 
Użytkownik

poszukaj artykułów Alpine safe , ewentualnie popularnych stoperów -- te są różne i warto WorkSafeye czy silikony przetestować sobie
kilka róznych ,

Alpine Safe to produkty głównie dla muzyków i swoje kosztują.

PostNapisane: 15 maja 2017, o 19:30 
Użytkownik

Twoja propozycję zostawię sobie na koniec jak nic nie znajdę "cywilnego". Jakiś czas temu byłem w sklepie z aparatami słuchowymi robić sobie badania i miła pani zaproponowała mi dokładnie takie coś jak Ty sugerujesz. Są nawet takie zatyczki gdzie się wybiera co chcesz wytłumić a co przepuścić. Do tego, jak już Ci się spodobają takie zatyczki można sobie odlać spersonalizowaną z silikonu czy czegoś tam, idealnie dopasowana to swoich zakamarków. Podobno rewelacja, tylko kosztują też rewelacyjnie :( , ale jak napisałem wcześniej, usilnie szukam słuchawek na uszy, jak nie znajdę, trudno będę musiał brać co jest, ale dziękuję.

Pozdrawiam

Strefa czasowa: UTC + 1