Czy znacie może jakieś skuteczne słuchawki wyciszające? Pracuję w dość dużym pomieszczeniu z kilkoma osobami i zawsze ktoś z kimś rozmawia. Mam taki kłopot, że szybko się rozkojarzam i nie mogę skupić na pracy gdy ktoś rozmawia obok. Wymyśliłem sobie, że rozwiązaniem będą słuchawki wyciszające. Zacząłem przeszukiwać internet w poszukiwaniu słuchawek z ANC (aktywna redukcją hałasu) ale dotarłem do informacji, że ANC znakomicie radzi sobie z hałasem o niskim pasmie, nie koniecznie z głosami innych ludzi (rozmów). Dlatego zwracam się z prośbą o podpowiedź, czy macie coś sprawdzonego? Takie (dobre) słuchawki są już sporym wydatkiem i nie mogę sobie pozwolić na eksperymenty.
A cha dodam jeszcze, że zależy mi na wyciszeniu i ciszy nie na słuchaniu muzyki która "zakryje" hałas z zewnątrz. Muzyki słucham gdy lubię a gdy pracuję muszę, lubię, chcę mieć ciszę aby się skupić. Wszelkie sugestię mile widziane
i o ile to możliwe preferuje nauszne jakoś te dokanałowe wkładane do ucha nie do końca mi leżą, boje się że dźgnę się w oko
Z góry dzięki.
ad.
Peltory testowałem, dobrze tłumią hałas ale nie rozmowy.