Kiedyś obiecałem, że napiszę coś na temat
PID-ów. Trochę to trwało ale w efekcie powstało coś w rodzaju kursu online typu
Wstęp do automatyki. Jest to jednak tak duże, że nie da się zrealizować w formie postów na forum. Tak kiedyś postąpiłem z
Jak działa CRC?. Żeby jeszcze bardziej pobudzić ciekawość, to chociaż są tam elementy matematyki wyższej, to dałem kilka rozdziałów o pochodnych, całkach, transmitancjach, rachunku operatorowym itd...Nigdzie lepiej nie poznasz całki i pochodnej, niż obserwując np. odpowiedź członu różniczkującego na piłę lub członu całkującego na skok. Tak, że koledzy ze szkół średnich też powinni dać sobie radę . Zwłaszcza że wszystko maksymalnie upraszczam pisząc w stylu
PID "myśli" że jest tak i reaguje tak a nie tak itd... Głównie używam intuicji i porównań do życia codziennego.
Ale nie o tym chciałem pisać. Kurs chcę zrealizować w formie strony internetowej z zakładkami poszczególnych rozdziałów. A ze stronami miałem do tej pory do czynienia głównie jako konsument. Dlatego długo szukałem w internecie i znalazłem gościa który tłumaczy prawie tak jasno jak Mirek. Dlatego jeśli chcesz się nauczyć
HTML-a to nic już nie szukaj, tylko wejdź na
https://www.youtube.com/watch?v=k2IydkL3EOs. A co do samego
Wstępu do automatyki, to powinienem zakończyć w ciągu miesiąca. Oczywiście jeśli przebrnę przez
HTML-a.
Jeszcze taka nieśmiała prośba do znających
HTML-a. Czy mógłbym liczyć na konsultacje na PW?