Hej,
Tak co do pierwszego błędu już go usunąłem , miałeś rację błąd w pisowni.
Co do drugiego to masz rację nie było utworzonej funkcji, nie robiłem jej bo w kursie Suna jest wstawiony cały kod jak powinno to wyglądać i nie ma nic wspomniane ani napisane o tej funkcji ... Teoretycznie do wyboru portu COM oraz prędkości i połączenia się z nim nie jest mi potrzebna tak ??
Nadal po załączeniu programu wyskakuje mi komunikat ze wskazaniem na te dwie linie :
język csharp
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Komunikat :
An unhandled exception of type 'System.ArgumentOutOfRangeException' occurred in System.Windows.Forms.dll
Additional information: InvalidArgument=Wartość '1' nie jest prawidłową wartością dla 'SelectedIndex'.
Nie wiem za bardzo co to oznacza czy powinienem w properties coś ustawić dodatkowego dla Comboboxa ??
W pierwszym kursie (Poście )
Po naciśnięciu przycisku połącz panel1 jest zielony po kliknięciu rozłącz panel2 jest czerwony natomiast na filmie w tym momencie panel zielony jest wygaszony i odwrotnie po wciśnięciu połacz panel 1 jest zielony a panel2 staje się bezbarwny , natomiast w kodzie przedstawionym przez autora
Po wciśnieciu polacz panel 1 jest zielony po wciśnieciu rozlacz panel 2 jest czerwony i nadal "świeci " zielony nie znika
W czym jest tutaj problem ??