Witam:) Jakiś czas temu skończyłem budować robota mobilnego. Był on przeznaczony na projekt zaliczeniowy na uczelni. Konstrukcja - banalna - miałem gotowe podwozie z innego robota, elektronikę oparłem na stm32vldiscovery + kilka bajerów jak moduł bluethoot, czujniki odbiciowe oraz ekranik LCD. Wszytko razem scaliłem na płytce uniwersalnej, później wykonałem zwykłą płytkę metodą "żelazkową". Robot ma dwa tryby: zdalny i samodzielny. W trybie zdalnym sterowanie odbywa się z komputera i moduł bluethoot, przy wykorzystaniu specjalnie przygotowanego programu. Było to moje pierwsze starcie z C# i framworkeim:) Nie umieszczam schematu, bo w sumie najpierw lutowałem a potem rysowałem, a kod program był napisany przy wykorzystaniu przykładów ze strony ST. Wiem że nie robi to wielkiego wrażenia, ale po pierwsze to mój pierwszy tego typu projekt, a po drugie przy tej ilości czasu którą dysponuję to i tak myślę że dobrze mi wyszło:) Jestem otwarty na krytykę żeby nie było:P Zamieszczam zdjęcie wersji testowej:
I filmik który wykorzystałem do prezentacji:
Był to test u mnie w domu przy wykorzystaniu tylko modułu bluethoot. Gdzieś mi się zapodział filmik jak próbował być linefollowerem. Jak znajdę to wrzucę:) Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 17 lip 2013, o 13:18 przez kyp, łącznie edytowano 3 razy
fajna zabawka .... może opiszę w końcu pajęczaka mojego na renesasie i MSP430
_________________ Zbuduj swój system [url=https://helion.pl/ksiazki/w-labiryncie-iot-budowanie-urzadzen-z-wykorzystaniem-ukladow-esp8266-i-esp32-andrzej-gromczynski,wlablo.htm#format/d]IOT[/url]
O kurczę jaka ładna instrukcja .... dzięki Sun .... no to teraz już na prawdę - jak ktoś nie wstawi obrazków przez nasz serwer, to linijka i po łapkach a na dodatek klęczenie na grochu w lochach
Użytkownicy przeglądający ten dział: Google [Bot] i 3 gości