Chciałbym zaprezentować skromny projekt , który wykonałem troszkę na potrzeby mojej córki , która potrzebowała jakiegoś tematu na zaliczenie techniki " stop motion ' . Cały ten projekt powstał " na kolanie " ale , żeby nie było , obejrzałem pierwszy odcinek poradnika Eagle i dorobiłem ( mam nadzieję , że niezbyt laurkowaty ) schemat . Tak przy okazji , choć była już o tym mowa nie raz , poradnik Eagle jest rewelacyjny , Good Job Mirek .
Do rzeczy , projekcik to 16 led podpiętych do portów A i C ATmegi 32 i kilka różnych efektów ich zapalania .
To dość pracochłonna technika to fakt , na ten króciutki fragment montowania płytki poszło ponad 800 zdjęć , jednak efekty mogą być naprawdę mega , polecam wpisać stop motion w YouTube jakie ludzie cuda w tym robią .
_________________ Zbuduj swój system [url=https://helion.pl/ksiazki/w-labiryncie-iot-budowanie-urzadzen-z-wykorzystaniem-ukladow-esp8266-i-esp32-andrzej-gromczynski,wlablo.htm#format/d]IOT[/url]
Dokładnie - pierwszy raz na naszym forum w DIY taki wypasiony materiał wideo! Wielki szacun dla kolegi nie tylko za prezentację samego projektu ale i za sam sposób prezentacji
Jak bylem maly to bawilem sie nagryaajac resoraki stara kamera vhs i nawet nie wiedzialem ze bawilem sie efektem stop motion no ale porownujac atmege do resorakow to atmega wyszla swietnie w sensie weszla na pcb kto by pomyslal efekt swietny.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości