Witam. Chciałem przedstawić projekt jaki wykonałem rok temu i przy okazji obroniłem go jako pracę inż.
Urządzenie stanowi cyfrowy licznik punktów do tenisa stołowego. Obsługiwany jest on przez graczy, spod stołu. Zasilanie 12V DC lub bateria 9V. Posiada: *Wyłącznik główny *Opcję zliczania punktów oraz setów. *Przyciski takie jak "Reset punktów" oraz Reset uC. *Dodawanie,odejmowanie punktów. Przejście w tryb SET, po naciśnięciu obu przycisków na raz.
Piloty zrobione są z włączników chwilowych dzwonkowych i montowane na rzepy pod stołem. Działanie widać na filmie. Pozdrawiam
Ostatnio edytowano 5 lis 2016, o 21:25 przez viper303, łącznie edytowano 1 raz
całkiem przyjemny projekcik zakładając minimalizm , zdjęcia trochę słabe i nie ostre ... ale spoko ważne że spełnia swoją rolę i cieszy twórcę ...
_________________ Zbuduj swój system [url=https://helion.pl/ksiazki/w-labiryncie-iot-budowanie-urzadzen-z-wykorzystaniem-ukladow-esp8266-i-esp32-andrzej-gromczynski,wlablo.htm#format/d]IOT[/url]
Dokładnie!!! To jest najważniejsze ma spełniać swoje założenia i cieszyć ;D A projekcik fajny fajnie że pomyślałeś o zasilaniu bateryjnym. Wyświetlacz duży i czytelny. Podoba mi się Aż przeleciały mi przed oczami czasy z gimnazjum gdzie na każdej przerwie grało się w pingla na korytarzu ;D
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości