Zacząłem się ostatnio bawić w bootloader. Przy obecnym projekcie bardzo mi się przydaje opcja wgrywania wsadu przez UART i działa to znakomicie w Eclipse, bo nie muszę się co chwila przepinać na programator USBASP. Mam jednak pewien problem związany z programowaniem wsadu bez użycia czegokolwiek innego niż avrdude. Po prostu taka opcja jest mi potrzebna i tyle - na razie pod windows, a za niedługo pod RPi. Za cholerę nie mogę wgrać wsadu linią:
język bash
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
wywala błąd:
język bash
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
wcześniej próbowałem też
język bash
wtedy siało tym:
język bash
Generalnie siedzę z czatemGPT i testuje różne opcje, ale nie widzę światełka w tunelu.
Przecież musi być jakaś opcja wgrania softu z linii poleceń. Nigdy wcześniej tego nie robiłem to nawet nie wiem, z której strony zacząć się szarpać z tematem.
Parametry ma ustawione prawidłowo czyli 115200, COM4 (terminal w tym czasie z niego nie korzysta - dostęp zamknięty), reset na DTR przez kondensator i jak pisałem z ECLIPSE wgrywa program błyskawicznie i bezproblemowo.
Ktoś pomoże?