Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 23 paź 2021, o 17:26


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 1 sty 2021, o 12:55 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 paź 2013
Posty: 420
Lokalizacja: Siedlce
Pomógł: 7

Więc jak w temacie po zmianie nazwy jednego z projektów niby się kompiluje zero błędów zaś eclips gadżet wywala mi błąd
Obrazek

a przy próbie wgrania
Obrazek

Inne projekty się kompilują i eclips gadzet działa prawidłowo coś albo raczej czegoś nie zrobiłem poprawnie...tylko co?

_________________
Ucz się ucz ,bo po to tutaj jesteś...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 1 sty 2021, o 14:01 
Online
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 26550
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 1018

a po co się zastanawiać i kombinować jak można go skopiować ręcznie "na bok" a później zrobić IMPORT. Albo w ogóle założyć nowy workpace i zamportować wszystkie projekty z obecnego workspace. Naprawi się wszystko po drodze a stary workspace skasować. Toż to są tak mega proste operacje w eclipse że szok. Zawsze o tym przypominam.

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 1 sty 2021, o 14:14 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 paź 2013
Posty: 420
Lokalizacja: Siedlce
Pomógł: 7

Ja rozumiem i nawet tak zrobiłem(utworzyłem nowy projekt i pokopiowałem zwartości i jest okej) i wszystko działa tylko bardziej interesuje mnie dlaczego coś takiego się dzieje :mrgreen:
swoją drogą dziwne jest to że jeśli chcę zmienić nazwę projektu od razu robi się taka masa problemów... :|

_________________
Ucz się ucz ,bo po to tutaj jesteś...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 1 sty 2021, o 16:39 
Online
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 26550
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 1018

RadekB86 napisał(a):
tylko bardziej interesuje mnie dlaczego coś takiego się dzieje

Uszkadza się workspace albo czasem tylko sam projekt, można tracić czas na dochodzenie dlaczego tak się dzieje a można - tak jak napisałem szybko to załatwić.

Ale co to zmiany nazwy projektu - to jak ty zmieniasz tą nazwę ? Pewnie robisz to źle i dlatego taka przyczyna. A nie napisałeś jak zmieniasz - więc nie będę zgadywał

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 1 sty 2021, o 17:09 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 paź 2013
Posty: 420
Lokalizacja: Siedlce
Pomógł: 7

mirekk36 napisał(a):
Ale co to zmiany nazwy projektu - to jak ty zmieniasz tą nazwę ? Pewnie robisz to źle i dlatego taka przyczyna. A nie napisałeś jak zmieniasz - więc nie będę zgadywał


Normalnie ,klikałem prawym myszy na folderze projektu -> Rename...
Zmieniałem nazwę (nic tam co wyskakiwało nie odznaczałem ani NIE zaznaczałem) tylko w okienku WPISYWAŁEM NOWĄ NAZWĘ I OK

Dodam teraz że zmieniałem inne projekty tą samą metodą i nie działo się to co opisałem powyżej.... :mrgreen: :shock:

_________________
Ucz się ucz ,bo po to tutaj jesteś...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 1 sty 2021, o 18:45 
Online
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 26550
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 1018

Ok jak klawiszem F2 to już dobrze ;) ale jeszcze warto na czas zmiany nazwy ZAMKNĄĆ wszystkie otwarte w zakładkach pliki tego projektu, wtedy jest mniejsza szansa że coś pójdzie nie tak. Warto też przez zmianą nazwy odświeżyć indeksy w projekcie.

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO