Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 13 sie 2020, o 13:15


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Program Putty
PostNapisane: 11 cze 2020, o 17:45 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 31 lip 2016
Posty: 135
Pomógł: 4

Witam.
Mam program MkClipse v1.0.0.77 po uruchomieniu po prawej stronie wyświetla się zakładka PUTTY.
Po kliknięciu na "strzałka dól" wyświetlają się prędkości.
Po kliknięciu na putty otwiera się okno Putty configuration.

Wybieram COM3 i 9600 zapisuję Save w oknie na dole pojawia zapis nazwany COM3_9600.
Następnie LOAD i OPEN otwiera się okno (consola) i szybko wyświetlają znaki znaki zapytania ????
W jaki sposób to zatrzymać?

Gdy wybieram COM3 i 4800 to pytajnik wyświetla się jeszcze prędzej nie do odczytania dlaczego?
Czy w Putty można używać komend AT?
Nigdy wcześniej nie miałem styczności z Putty'm dlatego pewnie te głupie pytania.
Win7

Dzięki za podpowiedzi.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 cze 2020, o 19:17 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 29 mar 2012
Posty: 571
Lokalizacja: Jaworzno
Pomógł: 37

A co masz podłączone do Twojego COM3 że wysyła jakieś dane na ten port?

_________________
Pozdrawiam



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 14 lip 2020, o 21:18 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 paź 2013
Posty: 308
Lokalizacja: Siedlce
Pomógł: 5

Apropo znaków zapytania masz tutaj przykład:
https://youtu.be/dNv6g3Z7XZE?t=1798
ogólnie oznacza to że masz transmisję na tej linii jak np. na tym filmie robi to bootloader (bez wsadu)
Jeszcze dodam ci taką ciekawostkę że jeśli ci robi to szybciej niż na filmie bo miałem taką akcję ;) stało się to dlatego że miałem moduł btm-222 razem przejściówką rs232 do procka

_________________
Ucz się ucz ,nauka to potęgi klucz...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 15 lip 2020, o 09:18 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 05 sty 2015
Posty: 310
Lokalizacja: Mielec
Pomógł: 13

Ja z kolei miałem tak jak zapomnialem podpiąć GND do konwertera,
Od strony komunikacji



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 4 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO