Drogi Mirku i drodzy forumowicze.
Znalazlem bardzo proste rozwiązania mojego problemu. Przypomnę jedymie krótką historię. Otóż problem pojawił się gdy na nowo zainstalowanym systemie instalowałem AVR Toolchain. Wcześniej nie miałem (nie pamiętałem dlaczego,) problemu z toolchainem. Teraz wiem dlaczego. Okazało się, że podczas instalowania wspomnianego AVR Toolchain, gdy tylko kliknie się na plik instalatora, instaluje się on tylko dla danego uzytkownika w ścieżce:
C:\Users\nazwa użytkownika\AppData\Roaming\Atmel\AVR Tools\AVR Toolchain i to jest domyślna ścieżka toolchaina. Wystarczy uruchomić plik instalatora jako administrator i domyslna ścieżka toolchaina jest:
C:\Program Files (x86)\Atmel\AVR Tools\AVR Toolchain. Nie potrzeba nic i nigdzie dopisywać, martwić się o cokolwiek. Wystarczy uruchomić MK Bootlooader, wybrać opcje BLS source code, ustawić prawidłowe parametry i...
i
WSZYSTKO DZIAŁA!!! Tak jak powinno być.
PS. W tym miejscu powinny i pojawiają się przeprosiny dla wszystkich a zwłaszcza dla Mirka. Wiem, że przesadziłem. Bylem wtedy zrozpaczony brakiem jakiej kolwiek właściwej pomocy. Oczywiście odesłanie do wujka googla była nie do końca właściwa, ponieważ ja zawsze pytam się najpierw, szukam pomocy wszędzie, a dopiero później zapytałem się na forum, gdzie dostałem informacje o poszukiwaniu rozwiązania problemu u wujka googla. Ja tylko pamiętam, że nigdy nie dopisywałem nigdzie jakiejkowiek ścieżki by móc skompilować bootloader ( oprócz ścieżku do AVR Toolchain w ECLIPSE) i to mnie doprowadziło do poszukiwania krótkiej drogi do rozwiązania problemu w
AVR Toolchain. Mirku "Przepraszam Cię", drodzy forumowicze "Przepraszam Was". I to nie była "ŻENADA", to była "FLUSTRACJA" (
https://pl.wikipedia.org/wiki/Frustracja).
Oczywiście sprawdziłem poprawność rozwiązania problemu na Windows 7 jak i Windows 10. DZIAŁA!!!
Roman