Witam
Mam problem pewnie dla Was błahy ale dla mnie nie, od lat hobbystycznie zajmuje się programowaniem mikrokontrolerów i budową urządzeń na nich, ale do tej pory robiłem to za pomocą programatora STK500 i programu Programmer Notepad. Postanowiłem zakupić przejściówkę ATNEL i przesiąść się na Eclipsa, żeby było łatwiej programować.
Jak skonfigurować Eclipsa do pracy z tą przejściówką, czy jest jakiś poradnik, jest sporo poradników do Eclipse i programatora ATB-USB, ale do przejściówki nie znalazłem.
Po pierwsze Eclipse nie wykrywa mi mikrokontrolera, a w tym samym podłączeniu mkAVR wykrywa procek bez problemu.
Projekt napisany w Eclipse i skompilowany mogę zaprogramować przejściówką poprzez mkAVR, ale z Eclipsa nie.
Proszę o podesłanie linku do poradnika jeśli takowy jest, lub podpowiedź co zmienić w ustawieniach.
Tematów na forum jest ogrom przekopywałem się przez nie dwa dni i nic, również video poradniki Mirka.
Identyfikacja mikrokontrolera w mkAVR i ECLIPSE

Próba wgrania projektu do mikrokontrolera za pomocą Eclispa kończy się tak, chociaż atmega 328 jest wybrana

konfiguracja wygląda tak

Eclipse ma zaintalowany AVR Plugin 2.4.1, a na komputerze na dysku C mam zainstalowany AVR Toolchain 3.4 i AVRDUDE, JAVA jdk-15.0.2 wszystko wg poradnika Mirka