Cześć.
Testuję połączenie między modułami RFM69C, chcę wykonać prostą komunikację jednokierunkową.
Kod nadajnika - co sekundę zwiększa zmienna licznik, konwertuje ją na stringa i wysyłam funkcją rfm69_transmit. Dodatkowo w drógiej lini wyświetlam to, co znajduje się w buforze do wysłania. W tym przypadku wszystko (jak mi się tylko wydaje) działa, na LCD wartość zwiększa się co sekundę.
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Kod odbiornika - w pętli while(1) tylko event na zdarzenie od RFM
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
po czym poza main mam funkcję która reaguje na zdarzenie - po odebraniu przez RFM ma zmienić stan diody i wyświetlić to co zostało odebrane - funkcja oczywiscie zarejestrowana
język c
Problem w tym, że w odbiorniku nie wykonuje się funkcja rfm_rx, wyświetlny jest tylko "ODBIORNIK" który wyświetlam na LCD podczas inicjalizacji.
Po podłączeniu wszystkiego, na początku dla sprawdzenia wgrałem kod z GB i wszystko śmiga w porządku więc połączenia i zasilanie ważam za prawidłowecałość:
nadajnik:
język c
odbornik:
język c