Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 22 maja 2018, o 18:30


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 18 maja 2018, o 15:47 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 28 maja 2016
Posty: 286
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 1

Obrazek

hej.
Zabieram się za zrobienie płytki pod wyświetlacz Cog. Możecie mi powiedzieć co wychodzi ze złącza JP2? Pod pinem nr 3 jest masa. Nie wiem co jest pod pinem numer 2, oraz zastanawiam się czy pod pinem nr 1 wychodzą 3V.
Czy złącze P1,to są wyjścia uC?

dlaczego ze złącza JP2 pin nr 2 jest podłączony do złącza P1 do pinu nr 10?
tego nie kumiem :)

_________________
Nikt nie mówił,że będzie łatwo...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 maja 2018, o 16:08 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 08 mar 2014
Posty: 155
Pomógł: 6

JP2 wygląda na zworkę . Pinem 10 na P1 podajesz napięcie zasilania . Jeśli 3.3V to na JP2 zwierasz 1-2


Autor postu otrzymał pochwałę

_________________
1+1=10



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 maja 2018, o 16:24 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23021
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 854

panie panie

jak zasilasz całość napięciem 3,3V to zapinasz zworkę w pozycji 1-2 a jeśli zasilasz całość napięciem 5V to zworkę zapinasz w pozycji 2-3 ... ot cała filozofia

Jeżeli się nie ma zamiaru korzystać z zasilania procka napięciem 3,3V to można tą zworkę w ogóle wyrzucić

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 maja 2018, o 18:09 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 28 maja 2016
Posty: 286
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 1

Dziękuję za wyjaśnienie senseju ;) Czyli na pin nr 10 muszę podać 5V? układ będę zasilać napięciem 5V.

_________________
Nikt nie mówił,że będzie łatwo...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 maja 2018, o 18:24 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23021
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 854

przecież widać ze schematu że piny 9-10 to zasilanie gdzie 9-GND a 10-VCC

poza tym nikt nie musi sobie dawać takiego akurat złącza 10-pinowego - po co ? zrób jakieś własne - oddzielne goldpiny na zasilanie i to zasilanie doprowadź do stabilizatora 3,3V


Autor postu otrzymał pochwałę

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 18 maja 2018, o 18:32 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 28 maja 2016
Posty: 286
Lokalizacja: Katowice
Pomógł: 1

ok, teraz już rozumiem. zabieram się za projekt w Eagle. ;)

_________________
Nikt nie mówił,że będzie łatwo...



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 6 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO