Ok powtarzasz błąd, który już był opisywany na forum zdaje się.
Po pierwsze w ogóle nie zajrzałeś do noty PDF do rejestrów Timera1 żeby:
1. wybrać tryb Fast PWM (Mode 5) -
podpowiedź: bity
WGM12 i
WGM10 są w różnych rejestrach i dotyczą panie kochany Timera1 - a ty jakbyś próbował oddzielnie ustawiać jakiś Timer1A i Timer1B ... Zajrzyj do noty na rejestry TCCR1A i TCCR1B OK?
2. Jeden Timer1 obsługuje 2 PWM'y a załączasz je bitami COM1x0 i COM1x1 czyli dla kanału A i B
3. Tak samo preskaler ustawia się tylko raz dla całego timera1 za pomocą bitów CS1x ... Ale zajrzyj do noty PDF w jakim one znajdują się rejestrze. A ty sobie nie wiedzieć niestety na jakiej podstawie niefrasoblwie raz ustawiasz jakiś
Kod:
TCCR1A |= (1<<CS10);
a raz
Kod:
TCCR1B |= (1<<CS10);
Skąd taki pomysł ??? Widziałeś kiedyś w rejestrze TCCR1A bity CSxx ???
no przecież wystarczy otworzyć notę PDF dla ATmega8, wejść w rozdział:
16-bit Timer/Counter1 a potem jak zwykle zajrzeć do rejestrów w ostatnim podrozdziale:
16-bit Timer/Counter Register Descriptioni tam w kolejnych podrozdziałach masz przepięknie opisane po kolei rejestry wszystkie dla Timera1
to stamtąd musisz pozyskać informacje a nie wymyślać sobie na czuja ustawianie jakichś bitów.
toż zobacz co się stanie po takiej linicjce:
Kod:
TCCR1A |= (1<<CS10);
w rejestrze TCCR1A nie ma bitu CS10 no ale CS10 to stała dosłowna o wartości = 0 czyli wyjdzie:
Kod:
TCCR1A |= (1<<0);
a to spowoduje że ustawisz na wartość = 1 bit WGM10, bo to on jest w rejestrze TCCR1A na pozycji 0
mam nadzieję, że jak to poanalizujesz troszkę to sporo ci się rozjaśni

Ale jak coś - to pytaj dalej.
www.youtube.com/mirekk36 ]