Hey ,
Staram sie wymyslic sposob na to zeby w bardziej "dynamiczny" sposob dobrac sie do portow i moc nimi sterowac. Zeby dokladniej to okreslic :
+ CEL : zapalanie kolejnych portow mikrokontrolera zdefiniowanych w *.h / *.c biorac pdo uwage , ze koncowki moga byc podlaczone do roznych portow uC
+ PROBLEM : Forma programowania
W chwili obecnej zapis np :
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
A pozniej z uzyciem makr wlaczanie ..
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
... wydaje mi sie byc bardzo "nieeleganckim" podejsciem do programowania.
Przeszukujac forum natknalem sie na
http://forum.atnel.pl/topic5453.html/I tutaj wydaje mi sie ze pojawia sie swiatelko w tunelu bo okazuje sie , ze mozna uzyc tablic w sposob
język c
a pozniej powolujemy do zycia (tu nie jestem pewny poprawnego zapisu bo to pisane na *goraco

)
język c
- gdzie po kolei byloby to PORT / DDR / Nr pinu
i moglbym sobie skorzystac ?
język c
Dlatego chcialem zapytac o Wasze opinie jak wy podchodzicie do takich problemow i czy wg Was powyzsze ma wogole sens istnienia

z punktu programistycznego uC?