Witam!
Na wstępie chciałem zaznaczyć że jestem nowy więc bardzo proszę o trochę wyrozumiałości

Przygodę z procesorami zacząłem wczoraj, więc mój poziom wiedzy jest bliski zeru. Nie mniej jednak staram się zrobić sterownik uchylania szyb w kabriolecie (przycina uszczelki), a nawet powiem więcej zrobiłem i do tego działa! W projekcie wykorzystałem attiny2313 wzmacniacz w postaci ULN2004, przekaźniki no i oczywiście kilka elementów jak rezystory i kondensatory.
Problem jest w tym, iż pomimo ustawionych identycznych wartości w funkcji _delay_ms() jeden przekaźnik trzyma mi dłużej od drugiego o ok. 1s. Dlaczego tak się dzieje? Trzeba koniecznie dokładać rezonator kwarcowy ??? czy może ja coś źle napisałem?? W sumie aż tak dokładne urządzenie nie musi być, ważne aby przekaźnik zamykania trzymał deko dłużej od otwierania, ale chciałbym wiedzieć na przyszłość.. może trzeba robic na timer'ach??? bardzo będę wdzięczny za odp.
Układ reaguje na zmianę stanu (przerwanie zew.), sprawdza czy na INT0 jest stan wysoki czy niski i w zależności od tego czy jest niski czy wysoki wystawia stan wysoki na PB0 lub PB1.
Poniżej mój kod źródłowy:
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.
Pozdraiwam
t0mek