Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 18 cze 2018, o 16:18


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 23 sie 2017, o 06:09 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23181
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 861

W końcu udało mi się poruszyć temat o który pyta mnie w mailach wiele osób, czyli jak pisać aplikację na androida aby mogła sobie działać w tle, gdy Activity zniknie z ekranu. Proszę bardzo oto pierwszy prosty sposób z (mam nadzieję) ciekawym przykładem ;)


_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 27 sie 2017, o 16:04 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23181
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 861

aby wybudzić telefon wystarczy

Dim p As PhoneWakeState
p.KeepAlive(True)

a aplikacja nie zostanie ubita przez system jeśli stosujesz chociażby ten serwis "Starter" W zależności od potrzeb serwis może właśnie wybudzić telefon

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 27 sie 2017, o 18:00 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23181
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 861

ale nie - spokojnie może to działać bez tego startera przecież - skoro sam tworzysz i tak service

Ja przed chwilą sobie zrobiłem próbę z ciekawości po UDP wysyłam sygnał do apki żeby wybudziała telefon i jeszcze odpaliła swoje activity. Śmiga jak ta lala

proszę w reakcji na string z terminala "+TEST:"

Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język basic4gl
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 27 sie 2017, o 19:04 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23181
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 861

a nie ... nie blokowałem hasłem ... ale co to ma do rzeczy - skoro zakładasz hasło to znaczy, że żadna apka nie odblokuje ekranu - no co ty mówisz ? ;) czy może ja czegoś nie wiem?

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 27 sie 2017, o 19:11 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 27 lut 2013
Posty: 172
Pomógł: 4

mirekk36 napisał(a):
skoro zakładasz hasło to znaczy, że żadna apka nie odblokuje ekranu - no co ty mówisz ? czy może ja czegoś nie wiem?


Kolega chyba che uzyskać taki efekt:
kisoft napisał(a):
Jak wyświetlić np. aktywność przed ekranem blokady, tak jak robi to budzik systemowy ?


Wtedy budzik nawet na zablokowanym ekranie hasłem wyświetli co ma wyświetlić i po jego zamknięciu telefon dalej jest zablokowany.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 27 sie 2017, o 23:18 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23181
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 861

no tak właśnie miałem o tym pisać - też to znalazłem ;) i przetestowałem - działa - specjalnie założyłem sobie hasło ...

no i okazało się, że apka odpaliła się NAD ekranem z blokadą - można było w niej coś sobie robić a po zamknięciu pojawił się znowu ekran blokady żeby wprowadzić hasło ;)

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 31 sie 2017, o 23:26 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23181
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 861

dziwne bo u mnie działa tak

r.RunMethod2("addFlags", 6815872, "java.lang.int")

i pokazałem to w poradniku wideo - tzn ten poradnik jak dobrze pójdzie ukaże się już jutro i na oczach widzów pokażę, że to działa ;)

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO