Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 19 cze 2018, o 09:38


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 22 maja 2018, o 13:55 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 wrz 2015
Posty: 308
Lokalizacja: Rypin/Flekkefjord
Ostrzeżenia: 1
Pomógł: 1

Witam

Po uruchomieniu programu na moto g5s oraz Huawei p8lite pokazuje się błąd:

[ eeeeeh no panie kolego - coś mi się ten obrazek nie podobał - ale nawet nie przyszło mi do głowy, że tak stary i zacny użytkownik forum może wklejać obrazki przez jakieś kocie serwery zamiast wgrywać je na forum. Aż w końcu sprawdziłem ... ... sorki ;) ale leci WARN - żeby było sprawiedliwie wobec innych ... nie mów proszę, że nie znasz instrukcji forumowej jak się wkleja obrazki na forum ok ? Oczywiście wywaliłem obrazek z linku z kociego serwera - mirekk36 ]

EDIT:
Poprawione zdjęcie. Wytłumaczenie czemu kilka postów niżej

Obrazek

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka



Ostatnio edytowano 23 maja 2018, o 00:43 przez wachcio, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2018, o 14:38 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23183
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 861

a nie masz odpalonej jakiejś innej aplikacji która pracuje i nasłuchuje na tym samym porcie ? Bo ewidentnie konflikt nasłuchu na porcie

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2018, o 14:51 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 wrz 2015
Posty: 308
Lokalizacja: Rypin/Flekkefjord
Ostrzeżenia: 1
Pomógł: 1

Też tak myślałem ale wcześniejsze "ubicie" wszystkich aplikacji nie pomaga. Chyba, że coś systemowego psoci. Jakiego portu aplikacja używa?

EDIT: po restarcie komórki sytuacja się nie zmienia

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2018, o 15:08 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23183
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 861

Qurczę jakie badziewie (sorki) z tym googlem ... ja teraz sprawdziłem czy u mnie działa i okazuje się że po ostatnich aktualizacjach systemu w telefonie program wprawdzie błędu mi nie wywala jak u ciebie ale WOGÓLE nie potrafi znaleźć żadnego modułu wifi w otoczeniu .... szlag by to

nie wiem czy to wiązać z uaktualnieniami - no ale głucha cisza - a u ciebie na innym telefonie działa? masz możliwość sprawdzić ?

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2018, o 15:13 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 wrz 2015
Posty: 308
Lokalizacja: Rypin/Flekkefjord
Ostrzeżenia: 1
Pomógł: 1

Zaraz poszukam jakiegoś starszego i spróbuje. Zainstalowałem jakiś skaner sieci i wykrywa mi otwarte porty jako "Google ports" może coś Cię naprowadzi:
# PortDroid (http://stealthcopter.com/portdroid) PortScan Results for
# PortScan Results for
# IP:192.168.2.100 Open: 7 Closed: 65528
#Port# State Name
33410 Open unknown
34836 Open unknown
36126 Open unknown
36130 Open unknown
36925 Open unknown
45207 Open unknown
59777 Open unknown



Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2018, o 15:19 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23183
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 861

nie, wygląda na to że żaden z tych portów nie jest używany w moim programie

------------------------ [ Dodano po: 16 minutach ]

a jednak u mnie ruszyło ale musiałem na nowo rozłączyć się w telefonie z siecią wifi i połączyć ponownie - tak mam często w moich programach po aktualizacji systemu i zapomniałem

ok a powiedz mi czy program na PC znajduje twoje wifi ?

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2018, o 15:45 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 wrz 2015
Posty: 308
Lokalizacja: Rypin/Flekkefjord
Ostrzeżenia: 1
Pomógł: 1

Jak najbardziej Mirek. Ładuję jakiś stary tel i sprawdzę na nim



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2018, o 15:46 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23183
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 861

wachcio napisał(a):
Ładuję jakiś stary tel i sprawdzę na nim

daj znać

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2018, o 16:03 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 wrz 2015
Posty: 308
Lokalizacja: Rypin/Flekkefjord
Ostrzeżenia: 1
Pomógł: 1

Kruger&Matz Drive 2, Android 4.4.2 jest ok
Huawai P8 Lite, Android 6.0 również ok
Moto G5S ma Androida 7.1.1 i tutaj jak pisałem "zonk"
Oba od jakiegoś czasu kurzyły się w szufladzie więc coś pewnie jest na rzeczy, że to aktualizacje Googla coś mieszają
Jeśli to w jakiś sposób pomoże to właśnie piszę program do obsługi sterownika nawodnienia w B4a komunikujący się poprzez UDP i tutaj nie mam błędów



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2018, o 21:13 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23183
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 861

jak znajdę chwilkę czasu to będę starał się zrobić uaktualnienie programu w Google Play ale już tak żeby działał w oparciu o najnowsze SDK bo może to jest jakiś problem

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2018, o 23:12 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3166
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 78

Nie wiem czy to coś pomoże Mirkowi ale sprawdziłem na swoich i:

Kiano Elegance 4.0 And. 7.0
Samsung Galaxy S5 Neo And. 6.0
Huawei MediaPad T3 And. 7.0

na wszystkich aplikacja się uruchamia ale po naciśnięciu CONNECT pojawia się czerwony pasek timeout error -1



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 22 maja 2018, o 23:27 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23183
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 861

Jaglarz napisał(a):
na wszystkich aplikacja się uruchamia ale po naciśnięciu CONNECT pojawia się czerwony pasek timeout error -1

No coś musi być na rzeczy bo mówię u mnie się to samo pojawiało - ale po rozłączeniu się z siecią WIFI i ponownym połączeniu - zaczynało działać -ale jak mówię to tylko na najnowszym szajsungu galaxy S8 plus ... ze zaktualizowaonym ostatnio systemem

czuję tu czarcie zapadki ze strony kociego i po ...#@@%%*%*!@%#*%$*!...go gogla ... i jak wspominałem będę musiał popracować nad aktualizacją dla SDK 26 bodajże... może wtedy będzie ok? sam nie wiem

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 23 maja 2018, o 00:33 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 wrz 2015
Posty: 308
Lokalizacja: Rypin/Flekkefjord
Ostrzeżenia: 1
Pomógł: 1

Widzę Mirek, że mnie poczęstowałeś Warnem. Nie do końca słusznie. Tak działa Tapatalk i nawet nie wiedziałem, że tak jak to Ty mówisz "kocio" wstawi.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 23 maja 2018, o 01:24 
Offline
Moderator zasłużony dla forum.atnel.pl
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 18 lip 2012
Posty: 3166
Lokalizacja: Kraków - obok FAB5 ATMEL'a
Pomógł: 78

Oj tam, nie przejmuj się. Warn, nie wyrok. :lol:



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 23 maja 2018, o 05:55 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23183
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 861

wachcio napisał(a):
Tak działa Tapatalk i nawet nie wiedziałem, że tak jak to Ty mówisz "kocio" wstawi.

Pisałem na PW ale i tutaj się odniosę do tego - żeby inni wiedzieli ...

wstawianie taplapalkiem nie ma nic wspólnego z metodą jaka jest podana w naszym poradniku na forum: topic44.html a zatem każda inna metoda jest zła i źle wstawia obrazki ... nie da się zatem wytłumaczyć, że skoro taplalpalk robi to inaczej nie da się zrobić "po naszemu"

specjalny skrypt w HTML5 musieliśmy niedawno robić żeby umożliwić wstawianie obrazków z telefonów/tabletów, linuxów czy MACów

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 23 maja 2018, o 15:48 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 wrz 2015
Posty: 308
Lokalizacja: Rypin/Flekkefjord
Ostrzeżenia: 1
Pomógł: 1

Jaglarz napisał(a):
Oj tam, nie przejmuj się. Warn, nie wyrok.
Bardzo boję się forumowych lochów, więc to to prawie wyrok ;)

Co do wstawiania zdjęć to rozumiem choć po prostu nie pomyślałem wtedy przy wstawianiu zdjęcia.

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 23 maja 2018, o 16:34 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23183
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 861

wachcio napisał(a):
Bardzo boję się forumowych lochów

eeee tam ;) .... inni to się z saperkami co tydzień wybierają do Lochów w poszukiwaniu atnelowskich piguł :lol: Wystarczy,. że SunRiver przyśnie na dyżure i już z dziesięć osób się przemyca na czworaka :lol: do środka

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 24 maja 2018, o 12:51 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 04 paź 2011
Posty: 8656
Pomógł: 334

Teraz juz nie wlezą spusciłem Pythony ze smyczy hehehe :)

_________________
╔═════════════════╗
║.: https://forum.sunduino.pl



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 24 maja 2018, o 17:16 
Offline
Moderator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): 03 paź 2011
Posty: 23183
Lokalizacja: Szczecin
Pomógł: 861

SunRiver napisał(a):
Teraz juz nie wlezą spusciłem Pythony ze smyczy hehehe :)


A ja zaraz Javą poszczuję amatorów kwaśnych pigułek :lol:

_________________
zapraszam na blog: http://www.mirekk36.blogspot.com (mój nick Skype: mirekk36 ) [ obejrzyj Kurs EAGLE ] [ mój kanał YT TV www.youtube.com/mirekk36 ]



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 25 maja 2018, o 06:57 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): 25 wrz 2015
Posty: 308
Lokalizacja: Rypin/Flekkefjord
Ostrzeżenia: 1
Pomógł: 1

Mirek tylko straszysz z Javą się nie dogadujesz i Cię nie słucha ;)

Wysłane z mojego Moto G (5S) przy użyciu Tapatalka



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 20 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO