Kanał - ATNEL tech-forum
Wszystkie działy
Najnowsze wątki



Teraz jest 25 lis 2017, o 01:00


Strefa czasowa: UTC + 1





Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: 13 wrz 2017, o 11:17 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 03 lut 2014
Posty: 6
Pomógł: 0

Witam bardzo proszę o pomoc w sprawie powyższego tematu, od dłuższego czasu próbuję uruchomić DCMI w tym mikrokontrolerze w trybie Snapshot, natomiast DMA w trybie Normal. Ustawienie bitu Capture wyzwala transfer natomiast najczęściej zostaje przerwany przez przerwanie od końca ramki w DCMI lub zakończenie transferu z DMA. Dodam jeszcze, że układ przez chwile pracował prawidłowo do momentu poruszania układem, co sugeruje niestabilne podłączenia, aczkolwiek wymieniłem wszystkie przewody połączeniowe i w dalszym ciągu brak jakiejkolwiek poprawy. Kamera to OV9655.
Fragmenty kodu:
Składnia: [ Pobierz ] [ Ukryj ]
język c
Musisz się zalogować, aby zobaczyć kod źródłowy. Tylko zalogowani użytkownicy mogą widzieć kod.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
PostNapisane: 14 wrz 2017, o 07:39 
Offline
Nowy

Dołączył(a): 03 lut 2014
Posty: 6
Pomógł: 0

Dzisiaj zauważyłem, że układ działa prawidłowo jeśli zakryję palcem matrycę, czy to może być przyczyna uszkodzonej kamerki ? czy poprostu nieprawidłowej konfiguracji rejestrów ? Bardzo proszę o podzielenie się jakimiś doświadczeniami.



Góra
 Zobacz profil  
cytowanie selektywne  Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 2 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
Sitemap
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Group phpBB3.PL
phpBB SEO